viernes, 6 de julio de 2007

Ciutadans es trenca: el sector esquerrà abandona el partit de Rivera

El sector més esquerrà de Ciutadans, agrupat sota la denominació d’Alternativa Ciutadana, va anunciar en un comunicat difundit per l’Agència Efe que s’escindirà de la formació que presideix Albert Rivera, amb la vista posada en la seva integració en la Plataforma Pro, sorgida del grup Basta Ya, impulsat pel filòsof Fernando Savater.

Les causes d’aquesta fugida, segons aquest sector minoritari, són la política i l’estratègia continuistes després que el congrés de finals de juny reelegís Albert Rivera com a president. Pels impulsors d’Alternativa Ciutadana, la formació no nacionalista cau en els mateixos “vicis i errors” que des de la seva creació.

També critiquen els rebels com a “molt censurable” el fet que “l’actual Executiva, liderada per un antic membre de les Noves Generacions del PP pretengui confondre a l’opinió pública presentant la crisi de Ciutadans com una rivalitat entre l’alternativa liberal i l’opció oficial, suposadament de centre-esquerra”.

Al congrés de juny, Albert Rivera va treure al voltant del 60% dels vots dels delegats, mentre que el seu principal rival, Luis Bouza-Brey, va aconseguir més del 40% després de presentar-se sota el lema Regeneración Democrática. Malgrat tot, el primer va copar 19 dels 20 membres de l’Executiva, mentre que els partidaris de Bouza van quedar fora del consell nacional de la formació, el màxim òrgan de direcció entre congressos.

Paradògicament, mentre el col•lectiu esquerrà estudia la seva integració en la plataforma de Savater, el sector més liberal liderat per Bouza-Brey pretén el mateix. Tan sols el sector oficialista que encapçala Albert Rivera es resisteix a aquesta fusió i aboga por una coalició per fer front a les eleccions legislatives de 2008.

el Debat.com, 05-07-2007

0 comentarios: