miércoles, 6 de diciembre de 2006

La tendència

El primer baròmetre d'opinió política elaborat pel Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat després de les eleccions ha ofert una sorpresa agradable per a Ciutadans-Partit de la Ciutadania. Era la primera vegada que es preguntava als ciutadans sobre les seves intencions de vot incloent entre les opcions la nostra formació; el 4,4% dels enquestats han expressat intenció directa de votar-nos en les properes eleccions autonòmiques (amb el corresponent maquillatge es pot traduir aquest percentatge en un 7-8%).

L'enquesta revela a més que el votant de Ciutadans és fidel al seu partit (el 91% no canviarà de vot) i que els nous votants procedeixen substancialment d'aquells que tradicionalment s'abstenen en les eleccions autonòmiques.

El passat 1 de novembre, Ciutadans va superar el llindar del 3% i va poder entrar al Parlament de Catalunya; en dates posteriors moltes persones s'han acostat a nosaltres manifestant que si haguessin conegut la nostra formació, ens haurien votat en les eleccions autonòmiques. És evident que Ciutadans té una clara tendència a l'alça, que anirà a més a mesura que el seu missatge sigui més difós, perquè agafa entre els electors gràcies a un programa que combina de forma creïble avenç social amb un missatge allunyat d'extremismes rancis i nacionalistes.

José Domingo. Parlamentario C´s en Cataluña (e-noticies) (05/XII/06)

0 comentarios: