martes, 3 de julio de 2007

Els crítics de C's impugnen les votacions del Congrés i denuncien "greus irregularitats"

24 hores després que Albert Rivera comparegués davant dels mitjans com a reelegit president de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) i oferís càrrecs menors als integrants del sector crític, els membres de la candidatura liderada per Luis Bouza-Brey han anunciat que impugnen les votacions del Congrés del partit, celebrat durant el passat cap de setmana, i que rebutgen els seus resultats. A través d'un comunicat, el president de la candidatura de Regeneración Democrática, Luis Bouza-Brey, i el candidat a la secretaria general, Clemente Polo, denuncien "greus irregularitats" en el recompte de les votacions per escollir la direcció del partit.

Regeneración Democrática explica que es va anunciar als delegats el nom del guanyador sense "mencionar el nombre de vots emesos ni els vots obtinguts per cada candidat". Inicialment, els crítics no van qüestionar els resultats, però quan aquests es van penjar a la pàgina web de C's van descobrir-hi errors importants que, segons ells, qüestionen la validesa del procés. Així, el nombre de vots emesos per a la secretaria general i les secretaries del comitè executiu, Finances, Acció Política, Relacions amb Grups Parlamentaris i Organització difereixen entre si, tot i que aquests càrrecs es van votar en una única papereta. Mentre a la secretaria general es van comptabilitzar 398 vots, a la resta de secretaries les xifres varien i van dels 389 d'Acció Política i Relacions amb Grups Parlamentaris als 416 de Finances. Pel que fa a les vocalies, el nombre màxim de vots emesos seria de 5.707 tenint en compte que se n'escullien 13 i hi havia 439 delegats inscrits. la realitat, però, que els vots emesos són 6.306.

Pressió per pactar amb Basta Ya

Luis Bouza-Brey i els membres de la seva candidatura van ser clarament derrotats al primer congrés de C's, tot i que van aconseguir que la gestió de l'executiva de Rivera no rebés l'aprovació de la militància. Durant la campanya a la presidència del partit, Bouza va apostar per pactar immediatament amb Basta Ya i formar un partit d'abast estatal, tot i que això comportés la desaparició de C's com a partit autònom. Aquest mateix dimarts, Fernando Savater ha assegurat que ja s'han iniciat converses amb el partit no nacionalista i que Rivera no és un obstacle perquè ambdós moviments compareguin en coalició a les properes eleccions estatals.

El Debat, 03-07-2007

0 comentarios: