viernes, 15 de diciembre de 2006

Per una sanitat pública i digna

Des de Ciutadans, fa molt de temps que venim denunciant que la política a Catalunya ha prioritzat allò sagrat (la nació mítica) a allò profà (el ciutadà). Per a botó de mostra, la situació que pateix la sanitat a Catalunya, i en concret la comarca del Vallès Occidental, en la qual el deteriorament sanitari ha anat en augment en els últims anys.

Els endèmics problemes de la sanitat catalana (enormes llistes d'espera en l'atenció especialitzada i en les intervencions quirúrgiques, col·lapse de les urgències, transport sanitari deficient, demora en l'assistència primària) es veuen agreujats per una manca d'infraestructures sanitàries escandalosa i un dèficit de recursos humans que l'Administració no és capaç de solucionar. Amb la incomprensió del Govern i d'alguns ajuntaments, però amb la fermesa del necessitat, la Federació d'Associacions de Veïns de Sabadell i la Confederació de Federacions d'Associacions de Veïns del Vallès Occidental han publicat recentment el "manifest per una sanitat pública i digna" en el qual es reclama el compliment del Pla de Xoc ideat pel Departament de Salut al juliol de 2005 per pal·liar el dèficit sanitari de la comarca, i abordar els problemes rellevants i de clar impacte en els ciutadans. El Pla, que finalitza aquest mes de desembre de 2006, no es complirà. Per denunciar-ho i fer visible la seva reivindicació, els veïns han acampat durant uns dies davant de l'Hospital Taulí. Des d'aquest enclavament privilegiat han pogut comprovar que, malgrat els esforços del personal que presta servei en les institucions sanitàries, centenars de pacients arrosseguen la seva malaltia en lliteres als passadissos de l'hospital.

Això és el que volen:

1.- La posada en marxa immediata de l'Hospital de l'Aliança a Sabadell, amb 120 llits per a la sanitat pública.
2.- El funcionament intensiu dels quiròfans, per pal·liar les llistes d'espera.
3.- 1.000 metres quadrats més d'espai, per a les urgències del Taulí.
4.- Un transport accessible des de les poblacions de la comarca del Vallès, fins al Taulí i l'hospital de Torrebonica
5.- La posada en marxa dels 8.000 metres quadrats, de l'hospital de Torrebonica, que ara estan sense servei.
6.- L'augment de la plantilla de pediatres, metges de família, especialistes, personal d'infermeria i altres collectius.

José Domingo (e-noticies)(15/XII06)

0 comentarios: