miércoles, 22 de noviembre de 2006

La Investidura

A molts els hauria agradat que no hi fóssim, però Ciutadans assistirà, amb tres diputats de ple dret durant els propers dies 23 i 24, al seu primer debat d'investidura. La nostra formació ha estat molt crítica amb els partits que integren la rebatejada Entesa Nacional pel Progrés, i això fa impossible que puguem donar suport al candidat proposat pel president del Parlament.
Això no vol dir que d'una manera automàtica ens alineem en la votació amb la dreta que representen CiU o el Partirt Popular. Abans de resoldre el dilema del vot -abstenció o no-, cal escoltar el candidat i acreditar si el que el Sr. Montilla declarava recentment és veritat, és a dir que els consellers del seu Govern tindran molt clar que ho són del Govern de Catalunya i no d'un partit.
És aquest un element clau per determinar el sentit del vot de Ciutadans: el nou tripartit ha d'assumir que el Govern de Catalunya ha de ser el de tots els catalans, i no fer polítiques sectàries. Amb els antecedents del tripartit i el discurs tan poc institucional i partidista del president del Parlament, l'Honorable Sr. Benach, el dia de la inauguració de la VIII legislatura, és difícil ser optimista.
Ens agradaria que el candidat digués que és l'hora de passar pàgina, i per a això és imprescindible que tots els integrants del nou Govern conprenguin que les polítiques de progrés i cohesió social combinen molt malament amb les pràctiques nacionalistes. Ara toca governar per la Catalunya dels ciutadans, amb independència del seu origen, llengua o roba.
José Domingo (e-noticies) (22/XI/06)

0 comentarios: