viernes, 22 de junio de 2007

Ciutadans intentarà arribar al congrés del partit amb una llista única

El sector crític de Ciutadans vol negociar amb Albert Rivera una llista única al congrés que aquesta formació celebrarà el proper 30 de juny a Barcelona. Les postures molt allunyades entre el sector crític i l’oficialista s’han escurçat els últims dies i en breu es pot arribar a un acord “que interessa a tots, perquè quan més siguem i més units estiguem, més possibilitats tenim d’assolir uns bons resultats en les pròximes eleccions i consolidar-nos en el mapa polític nacional”, afirmen fonts del partit.

Els crítics accepten Rivera com a cap de la llista i que continuï com a president, però volen una modificació radical dels estatuts i que l’organització sigui menys presidencialista. La retallada de poder del president es veuria compensada per una direcció amb responsabilitats concretes en diferents àrees, en un organigrama més semblant que l’actual al dels partits convencionals. Fins ara, totes les decisions es prenen des d’un petit nucli al voltant del president. Es tractaria, segons s’afirma en el si de Ciutadans, de “professionalitzar” una mica la direcció i que les decisions siguin preses per persones preparades.

Si al final no n’hi ha acord, els crítics estan disposats a presentar una llista alternativa per a la qual ja tenen els noms. La presidenta de la Plataforma Ciutadans o el membre de l’executiva José March serien els pesos pesants d’aquesta candidatura. L’oferiment de converses a Rivera per part dels crítics és una estratègia destinada a enfortir la formació, que vol estar en plenitud de forces cara a les eleccions legislatives del 2008. Per aquesta contesa, la formació ha mantingut contactes amb la plataforma Basta Ya de Fernando Savater i amb Rosa Díez amb la intenció de concórrer junts a les urnes. Encara que no hi ha decidit res, tot apunta a que hi ha moltes possibilitats que, finalment, facin una coalició.

0 comentarios: