sábado, 15 de noviembre de 2008

Montilla habló de caciquismo antes que 'The Economist'

Montilla va parlar de caciquisme abans que ‘The economist’

L’actual president de la Generalitat, en una entrevista a l’Avui el 2003, ja acusava els convergents de dominar illegalment la política local

El actual presidente de la Generalidad, en una entrevista al "AVUI" en 2003, ya acusaba los convergentes dominar ilegalmente la política local.

El periodista Michael Reid no ha volgut excusar-se per l’article que va publicar sobre Catalunya a ‘The economist’, en el qual, entre altres coses, assegurava que el fenomen “caciquisme” havia renascut amb Jordi Pujol. El govern català, a diferència d’algunes institucions catalanes, per via del seu delegat al Regne Unit, només s’ha limitat a enviar una carta a la redacció del diari sollicitant excuses. Aquestes no han arribat, potser perquè el periodista britànic es va documentar en una hemeroteca.

El periodista Michael Reid no ha querido excusarse por el artículo que publicó sobre Cataluña en 'The Economist', en el que, entre otras cosas, aseguraba que el fenómeno "caciquismo" había renacido con Jordi Pujol. El gobierno catalán, a diferencia de algunas instituciones catalanas, por vía de su delegado en el Reino Unido, sólo se ha limitado a enviar una carta a la redacción del diario solicitando excusas. Estas no han llegado, quizás porque el periodista británico se documentó en una hemeroteca.

La falta d’empenta del govern català defensant la imatge de Catalunya ha estat criticada, però no és d’estranyar si el mateix Montilla en una entrevista al diari Avui el 16 de febrer del 2003 assegurava en ser preguntat sobre les llistes dels candidats a les properes eleccions municipals: “No les farem públiques encara per evitar el caciquisme, el clientelisme i les pressions als nostres candidats”. I afegia: “Aquesta situació és un llast per el país i CiU n’és la responsable”.

La falta de empuje del gobierno catalán defendiendo la imagen de Cataluña ha sido criticada, pero no es de extrañar si el propio Montilla en una entrevista al diario Avui el 16 de febrero de 2003 aseguraba al ser preguntado sobre las listas de los candidatos a las próximas elecciones municipales: "No las haremos públicas aún para evitar el caciquismo, el clientelismo y las presiones a nuestros candidatos". Y añadía: "Esta situación es un lastre para el país y CiU es la responsable".


elsingulardigital.cat

1 comentarios:

Anónimo dijo...

Montilla al final todo se sabe.